• Mikołaj u Motylków

      07.12.2024 16:24
    • Gofry u maluszków

      07.12.2024 15:23

      Przedszkolaki z grupy Słoneczka i Motylki realizują projekt edukacyjny "20 kroków do Zimy". Najmłodsze dzieci realizowały kolejne zadanie tym razem były to pieczenie gofrów i ozdabianie ich świeżymi owocami. W tym dniu dzieci poznały urządzenie, jakim jest gofrownica i jak piecze się gofry, a także miały okazję usłyszeć wiele ciekawostek na temat gofrów. Dowiedziały się skąd pochodzi ta chrupiąca przekąska i z czym może być serwowana. Dzieci pod kierunkiem wychowawcy z wielkim zapałem odmierzały składniki i przygotowane ciasto na gofry. Główmy dodatkiem do gofrów były owoce, dżem. Było słodko, smacznie i kolorowo. Wszystkie dzieci degustowały upieczone gofry i miały możliwość doboru ulubionych dodatków.  Gofry wyszły znakomite, a ich zapach unosił się po sali.

      M. Butrym 
      M. Grygorowicz

    • Sałatka owocowa 3-latków

      08.11.2024 20:26

      W ramach realizacji projektu "20 kroków do zimy" dzieci z grupy Motylków i Słoneczek samodzielnie przygotowały pyszną, kolorową i witaminową sałatkę owocową. Przedszkolaki pokazały, że potrafią bezpiecznie posługiwać się nożem podczas krojenia owoców. Sałatka wyjątkowo smakowała dziecoim, ponieważ był to efekt ich pracy. Było pysznie, kolorowo i zdrowo.

      M.G  M.B.

    • Dzień Chłopaka

      02.10.2024 13:52

      W dniu 30 września 2024 roku dzieci z grupy Motylki świętowały Dzień Chłopaka. Dziewczynki i wychowawczynie z grupy złożyły życzenia zaśpiewały sto lat oraz wręczyły upominki swoim chłopcom. Tego dnia nie zabrakło zabaw przy muzyce i wiele atrakcji jakie przyniósł dzieciom ten wyjątkowy dzień. Dzieci otrzymały drobne niespodzianki przygotowane przez wychowawczynie. 

      M. Butrym

    • Dzień Jabłka u Motylków

      02.10.2024 13:49

      W dniu 30 września 2024 roku przedszkolaki z grupy Motylki obchodziły Dzień Jabłka. Dzieci uczyły się o cyklu życia jabłoni, poznały budowę jabłka, smak jabłek a także dowiedziały się do czego można wykorzystać ten owoc. Największe wrażenia zrobiły warsztaty kulinarne i możliwość wyciskania soku z jabłek i marchwi. Dzieci próbowały przygotowanego własnoręcznie soku, którego smak długo zapamiętają. W tym dniu organizowane były także jabłuszkowe zabawy muzyczno - ruchowe oraz sensoryczna aktywność związana z jabłkami. Na koniec wszystkie dzieci otrzymały medale, które przygotowała wychowawczyni. 

      M. Butrym