• PIERWSZY DZIEŃ KALENDARZOWEJ WIOSNY

      PIERWSZY DZIEŃ KALENDARZOWEJ WIOSNY

      28.03.2023 18:55
      21 marca uczniowie klas drugich uczcili na kolorowo. Zarówno Pierwszy Dzień Kalendarzowej Wiosny, jak i Dzień Kolorowych Skarpetek wywołał na buziach dzieci wiele radości. Uczniowie tego dnia przyszli do szkoły bez plecaków.  Świętowanie rozpoczęli od obejrzenia bajki. Następnie były gry, wspólne zabawy i piknik na kocykach. Dzieci powróciły do domu z dobrym humorem i z uśmiechem na twarzy.
      Anna Roguska
      Ewelina Królik
    • JĘZYCZKIEM MALOWANE - podsumowanie konkursu logopedycznego

      JĘZYCZKIEM MALOWANE - podsumowanie konkursu logopedycznego

      28.03.2023 18:52
      Europejski Dzień Logopedy, obchodzony we wszystkich krajach UE 6 marca, był świetną okazją do zorganizowania konkursu i rozwijania świadomości artykulacyjnej u dzieci. Praca, zgodnie z regulaminem, miała być wykonana przy pomocą rodzica, co było wartością dodaną i wpływało pozytywnie na budowanie relacji rodzic-dziecko. Prace były bardzo kreatywne i pięknie ozdobiły naszą wystawę. Dyplomy i nagrody otrzymały dzieci z grup 6-latków: Lena Sokół, Jakub Sawczuk, Alicja Kisiel, Sara Maj. Dziękujemy  za zaangażowanie i gratulujemy  wyobraźni twórczej!
                                                                                                                            Logopeda – Dorota Wójcik


       
    • Spotkanie z tradycją, wspaniała zabawa, nowe umiejętności

      27.03.2023 09:43

      20 marca 2023r. po raz trzeci odbyły się w naszej szkole warsztaty kulinarne, zorganizowane przez Panią Małgorzatę Tańczuk- Danieluk. Zaproszone zostały panie z Koła Aktywnych Kobiet z Łobaczewa Małego, które przewodniczyły wydarzeniu skierowanemu do dzieci z klasy Ib oraz ich rodziców. Uczniowie pod okiem utalentowanych i znanych w województwie lubelskim oraz w Polsce pań, przygotowali regionalne potrawy: pieremiacze i szczodraki. Praca przeplatała się ze świetną zabawą. Warsztatom towarzyszyła wspaniała atmosfera. Na koniec odbyła się degustacja. Uczniowie byli zachwyceni efektem swoich wyczynów kulinarnych.